Jdi na obsah Jdi na menu
 


Divočák na divoko

15. 4. 2008

Potřebujeme:

1/2kg kančí kýty,  kousek slaniny, mletý a celý pepř, 3lžíce oleje, malou cibuli, mrkev, celer, petržel, moučkový cukr, jalovec, nové koření, bobkový list, tymián, plátek citrónu, rajčatový protlak, brusinkový džem, červené víno, sůl, ocet a hladkou mouku.

Postup:

Kančí maso osolíme, okořeníme a naložíme spolu s kostičkami slaniny do olivového oleje.

Obrazek


Připravíme si zeleninu - nastoruháme nahrubo, cibuli nakrájíme na kostičky (my jsme si ji připravily předem a zavřely do větší sklenice od kompotu.

Na hlubší větší pánvi si rozpálíme olivový olej a zprudka orestujeme zeleninu. Když zezlátne, zasypeme trochou moučkového cukru, který necháme zkaramelizovat.

Obrazek

Naložené maso, které jsme si vyndali z lednice aby trochu povolilo a nebylo moc tuhé si pokrájíme na plátky - na medailónky. Zeleninu si vyndáme stranou a na pánvi si zprudka orestujeme maso.

Obrazek

Vrátíme zpátky i zeleninu, přidáme plátek citrónu - bez kůry, malou lžičku octa, velkou lžíci rajčatového protlaku, stejné množství brusinkové marmelády, podlijeme vodou a pomalu dusíme pod poklicí.

Obrazek

Už máte připravené bramborové noky? Ne? Jak to? Že jsem to nenapsala dřív? Tak ztlumte oheň a pojďme na ně. Návod na těsto máme tady od Evči :-) Akorát nebudete dělat šišky, co se po uvaření rozkrájí, ale uzší šištičky, které si před vařením rozkrájíte na noky. A dejte si záležet, ať jsou hezky oslizlé ano?

Do omáčky přidáme asi deci až dvě červeného vínka a zaprášíme moukou.

Jestli máte kyselé zelí (nejlépe červené), tak si ho můžete prohřát a ozdobit talíře.

Hotovo a podáváme.

Obrazek

Dobrou chuť opět mamka Lucka a babí Květa.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jéžííš, já mám hláááád...

(Evča-admin, 16. 4. 2008 8:16)

Teda Lucinko,
já si tu ucucávám hořké kafe a bum! Masíko. Kručím, slintám a vypínám :-)
Už vím, co uvařím rodince v neděli. Vypadá to neuvěřitelně chutně. Mňam. Ale co budu jíst já?????

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA