Kančí stejčí (k)
Očištěné maso si nakrájíme na silnější plátky a naložíme do olivového oleje spolu s pepřem, tymiánem (čerstvým nebo sušeným) a směsí koření na divočinu.
Takto naložené vydrží i několik dnů - my jsme ho měli naložené 4dny. Je potom alespoň jemnější a voní kořením.
Na pánvi si rozpálíme olej, zprudka opečeme maso na jedné straně a po otočení přikryjeme poklicí. Připravíme si drcený česnek smíchaný s olivovým olejem. Za pár minutek maso znovu otočíme a potřeme česnekovou směsí. Stáhneme oheň a ještě necháme pod pokličkou dojít.
Zatím si připravujeme brambory - hodí se např pečené nebo americké, případně hranolky.
Chutnalo nám s thajskou sladko-pálivou omáčkou a dětičkám s kečupíkem.
Dobrou chuť přeje mamka Lucka a babička Květa, která masínko nakládala.
Komentáře
Přehled komentářů
Hmmm, stejčík! Tak ten udělám sobě. Samá lákadla a drážidla po ránu :-))
A tohle taky můžu...
(Evča-admin, 16. 4. 2008 8:18)