Hospodářův řízek
Potřebujeme k tomu vepřové maso - plátky - jaké kdo má rád... my raději libové, takže používám kýtu. Takže plátky si osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, trochu podlijeme a dáme si je upéci do trouby.
Brambory - lépe řečeno bramborákové těsto, jehož výrobu tu snad nemusím popisovat, jen pozor na množství soli a česneku - výraznou chuť získají nakonec díky česnekové omáčce.
Ještě než se nám upeče maso, si nastrouháme sýr - cihlu, abychom se s tím pak už nemusely zdržovat.
Česneková omáčka:
potřebujeme smetanu, sůl, pepř a česnek - několik stroužků.
Smetanu se solí a pepřem uvedeme k varu a ke konci prolisujeme několik stroužků česneku - pak už dlouho nevaříme
A teď postup:
Rozpálíme si olej na pánvi a dáme smažit bramborákové těsto, na jeho vrchní stranu položíme plátek upečeného masa a překryjeme opět bramborákovým těstem.
Opečeme po obou stranách a když je hotové, položíme plněný bramborák na talíř, posypeme strouhaným sýrem a přelijeme ještě horkou česnekovo-smetanovou omáčkou, která krásně rozpustí sýr.
Přeji dobrou chuť
Lucka
Komentáře
Přehled komentářů
..to vypadá dobře, vyzkouším. Určo to bude mňamka, ostatně jako vše, co jsem doposud podle vás vařila! Díky dámy:-)
mnamka
(jirinka z moravy, 12. 2. 2010 20:15)uz se mi sbihaji sliny jen to ctu ... Jen skoda, ze mam ode dneska drzet dietu, abych si snízila cholesterol. Ale manzelovi to urcite o vikendu prichystam. Diky, Lucie
Mmmm..
(Lucka, 13. 2. 2010 13:42)