Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hospodářův řízek

25. 5. 2009

Potřebujeme k tomu vepřové maso - plátky - jaké kdo má rád... my raději libové, takže používám kýtu. Takže plátky si osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, trochu podlijeme a dáme si je upéci do trouby.

Brambory - lépe řečeno bramborákové těsto, jehož výrobu tu snad nemusím popisovat, jen pozor na množství soli a česneku - výraznou chuť získají nakonec díky česnekové omáčce.

Ještě než se nám upeče maso, si nastrouháme sýr - cihlu, abychObrazekom se s tím pak už nemusely zdržovat.

Česneková omáčka:

potřebujeme smetanu, sůl, pepř a česnek - několik stroužků.

Smetanu se solí a pepřem uvedeme k varu a ke konci prolisujeme několik stroužků česneku - pak už dlouho nevaříme

A teď postup:

Rozpálíme si olej na pánvi a dáme smažit bramborákové těsto, na jeho vrchní stranu položíme plátek upečeného masa a překryjeme opět bramborákovým těstem.

Opečeme po obou stranách a když je hotové, položíme plněný bramborák na talíř, posypeme strouhaným sýrem a přelijeme ještě horkou česnekovo-smetanovou omáčkou, která krásně rozpustí sýr.

Přeji dobrou chuť

Lucka


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mmmm..

(Lucka, 13. 2. 2010 13:42)

..to vypadá dobře, vyzkouším. Určo to bude mňamka, ostatně jako vše, co jsem doposud podle vás vařila! Díky dámy:-)

mnamka

(jirinka z moravy, 12. 2. 2010 20:15)

uz se mi sbihaji sliny jen to ctu ... Jen skoda, ze mam ode dneska drzet dietu, abych si snízila cholesterol. Ale manzelovi to urcite o vikendu prichystam. Diky, Lucie

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA