Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brusinková panenka

29. 3. 2007

Potřebujeme:

panenskou svíčkovou (150 g na osobu)

lžíci hladké mouky

drcený pepř (já používám citronový pepř)

sůl

4 lžíce brusinkového kompotu

lžíce rybízového rosolu

olej

Masíčko necháme vcelku, solíme, jemně posypeme hrubým pepřem, obalíme v mouce a na oleji opékáme ze všech stran asi 10 minut.

Potom do pánve přidáme rybízový rosol  a krátce necháme probublat a omatláme jím panenky. Pak následují brusinky. Snížíme plamen a mícháme, dokud se většina tekutiny neodpaří.

Ochutnáme šťávičku, případně osladíme, osolíme, opepříme.

Masíko vyndáme, na talíři nakrájíme a i s vyteklo šťávou vrátíme do pánve a pěkně masíčko obalíme červenou omáčkou.

Papáme s opečenými bramborami, hranolkami, cmundičkami nebo jen s chlebem.

Evča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Díky bráško!

(Evča-admin-mamin :-), 5. 4. 2007 10:50)

Teda Bobí,
to hřeje u srdíčka.
Tak já zase uvařím.

Božská mana

(Bobo, 5. 4. 2007 10:12)

Ano, jako pořádný mlsoun musím vyzdvihnout tento recept. Opravdu, v jednoduchosti je krása. Když mi jej onehdá Evina dala k večeři, koukal jsem lehce podezřívavě, ale bylo to jedno znejlepších jídel, jaká jsem kdy jedl!

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA