Brusinková panenka
Potřebujeme:
panenskou svíčkovou (150 g na osobu)
lžíci hladké mouky
drcený pepř (já používám citronový pepř)
sůl
4 lžíce brusinkového kompotu
lžíce rybízového rosolu
olej
Masíčko necháme vcelku, solíme, jemně posypeme hrubým pepřem, obalíme v mouce a na oleji opékáme ze všech stran asi 10 minut.
Potom do pánve přidáme rybízový rosol a krátce necháme probublat a omatláme jím panenky. Pak následují brusinky. Snížíme plamen a mícháme, dokud se většina tekutiny neodpaří.
Ochutnáme šťávičku, případně osladíme, osolíme, opepříme.
Masíko vyndáme, na talíři nakrájíme a i s vyteklo šťávou vrátíme do pánve a pěkně masíčko obalíme červenou omáčkou.
Papáme s opečenými bramborami, hranolkami, cmundičkami nebo jen s chlebem.
Evča
Komentáře
Přehled komentářů
Teda Bobí,
to hřeje u srdíčka.
Tak já zase uvařím.
Božská mana
(Bobo, 5. 4. 2007 10:12)Ano, jako pořádný mlsoun musím vyzdvihnout tento recept. Opravdu, v jednoduchosti je krása. Když mi jej onehdá Evina dala k večeři, koukal jsem lehce podezřívavě, ale bylo to jedno znejlepších jídel, jaká jsem kdy jedl!
Díky bráško!
(Evča-admin-mamin :-), 5. 4. 2007 10:50)