Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špecle

29. 11. 2006

Špecle jsou těstoviny vyrobené z pšeničné krupice a vajec. Pro fotečku jsem to vařila se vším všudy - a to právě kvůli VÁM

Potřebujeme: Obrazek

Špecle

Olej

Sůl

Pepř

Cibule

Slanina (špek)

Prorostlé uzené (např. moravské)

Kyselé zelí

Postup:

Dáme si podusit kyselé zelí

Do osolené vroucí vody nalijeme asi lžíci oleje a dáme vařit Špecle.

Vysmažíme si slaninu a na tuku, který nám vznikne si dáme smažit cibulku, uzené maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a nakonec přidáme podušené zelí.

Když je vše hotovo, přimícháme ke špeclím a podáváme.

Ať Vám chutná, jdu taky na to.

Lucka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

Portrét