Okurkové podmáslí
Když jsem chodila do práce, tak jak začala horka a v "kanclu" nebylo k žití, udělali jsme si obr mísu okurkového podmáslí, šupli do ledničky a chodili si celý den nabírat naší okurkovou dobrotu.
Jo a protože jsme byli v mlékárně, tak jsme měli zákys i podmáslí přímo od pramene :-)
Potřebujeme:
litřík podmáslí nebo smetanového zákysu
2 oloupané a nahrubo nastrouhané salátové okurky
sůl
nahrubo mletý pepř
(pro milovníky tzatziky lze přidat kopr a česnek, to my v práci nemohli, dýchnout na návštěvy, tak máme padáka :-))
Podmáslí smícháme s okurkou, osolíme, opepříme a ledově vychladíme. Jíme samotné nebo s čerstvým pečivem.
Slabší nátury se budou držet v blízkosti WC, ale nám nikdy nic nebylo a zvládli jsem i litr na osobu.
Dobrou a zdravou chuť přeje
Evča
Komentáře
Přehled komentářů
Tak právě díky tomu se těším, na léto.
Plno okurek, salátů....
Kefír nebo podmáslí...
Taky děláme toto: Smetanu + dolít mlíkem + sůl, pepř a trochu octa.
Do toho nastrouhat okurku nebo natrhat salátek.
A jak říká Čtvrtníček v hodině reklamštiny: dá se to pojídat N E O M E Z E N Ě !!!
Už se těším na léto
(Lucka (admin), 14. 5. 2007 14:49)