Buřty na černém pivu
Moc moc žravé a moc moc dobré. Zkoušela jsem to i z kapra (stejný postup, jen se kapřík nakrájí na podkovičky, osolí, posype červenou paprikou a obalí v mouce a pak obloží zeleninou a polije).
Pravé špekáčky se oloupají, podélně rozkrojí dvěma řezy, ale nedokrojí se. Do zářezu se vloží kousek cibule, kyselé okurky, dá se do pekáčku, okolo se nasype zbylá cibule a okurky, polije se ostrým kečupem a zalije černým pivem (Kozlem).
Peče se asi hodinu při 180 st. Jí se teplé i studené - uležené je to čím dál lepší, teda pokud něco zbyde.
Pro chlapy tam můžeme přihodit pár kozích rožků, nebo kompotované feferonky.
Množství neuvádím, dělám to baj vočko, ale na kilo buřtů padne malý Gurmán kečupík a půlka Kozlíka.
Už mám na to chuť.
Evča