Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rizoto z jehněčího

20. 6. 2007

Na to se nejlépe hodí tučnější žebírka, kterých se na ovci sejde opravdu dost a pečené to už nikdo nechce.

Vezmeme papiňák, na kousku másla zpěníme cibulku, na ní položíme žebírka, osolíme, posypeme kmínem, červenou paprikou a podlijeme. Dusíme do měkka.

Pak si můžeme vybrat - buď maso vylovíme, vytáhneme dlouhé kosti a nakrájíme, nebo necháme jak je, a budeme si ohlodávat lovíce z rizota :-)

Pak přidáme nakrájené zelené kapie (slovenské) a rajčata.

Zamícháme.

Rýži propláchneme horkou vodou.

Přidáme do papiňáku k masu a zelenině, podlijeme a přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme na minimum, zaklopíme a 10 minut táhneme. Zkusíme měkkost rýže a případně ještě chvíli vaříme.

Nandáme na talíře, posypeme sýrem a obložíme čerstvou zeleninou.

Evča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA