Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomerančový pangasius

20. 2. 2008
Na pomerančového pangasiuse - 2porce budeme potřebovat:
1 velký pomeranč
2 filety pangasiuse (sumeček žraločí)
červenou papriku a chilli papričku
česnek
kari koření
sójovou omáčku
olivový olej
Postup:
Maso si pokrájíme na kostičky.
Pomeranč si rozpůlíme.

Obrazek


Do šťávy z jedné půlky pomeranče si naložíme maso.
Z druhé půlky si ukrojíme hezké dva plátky, kterými pak budeme zdobit hotové jídlo.
Připravíme si na slabé nudličky pokrájené papriky a česnek.

Obrazek

Na pánvi (vhodná je například pánev wok) si zatím nahřejeme olivový olej na vysokou teplotu a poté na něm zprudka osmahneme pokrájenou zeleninu a hned přihodíme i maso, které lehce zaprášíme kari kořením.
Když je maso lehce osmahnuté, tak do směsi přidáme asi 3 polévkové lžíce sójové omáčky a vymačkáme druhou půlku pomeranče: Zbylou dužninu můžeme použít tak, že ji pokrájíme na kousky a přidáme do omáčky.Necháme provařit.

Obrazek


Na menší pánvi si zatím připravíme na troše olivového oleje plátky pomeranče na ozdobu.
Podáváme s rozinkovou nebo kari rýží.
Přeji Vám dobrou chuť, nám chutnalo moc.
Lucka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA