Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ta s tím česénkem

5. 6. 2008

Takže ta políuka - ta s tím česénkem - tak to je obyčejná česnečka.

Děláme si ji když chci mít rychle uvařenou polívku,, když máme z předchozího večera za krkem pěknýho "kocoura", nebo když na nás leze nějakej ten bacil nebo jen tak, když na ni máme prostě obyčejnou chuť :-)

Nakrájím si asi dvě brambory na malinkaté kostičky a dám je vařit do vody, kterou jsem osolila. Nasypu trochu kmínu a nezapomenu (jako minule) majoránku. Pořád jsem se divila, že ta polívka je safra nějaká jiná a zkoumala jsem proč? Přihodíme 2-3 celé stroužky česneku (na konci vysvětlím proč)

Na talíře si připravím čerstvý rozdrcený česnek, na kostičky pokrájenou šunku a strouhaný sýr.

Na pánvi si osmahnu na kostičky nakrájený chleba a nasypu křupinky do mističky.

Vyndám z rendlíku jednu kostičku brambůrku a zkusím, jestli už jsou uvařené.

Horkou polévkou zaliju v talířích česnek, šunku a sýr a je hotovo. Sýr se hezky rozteče acelkem si užijete legraci, když se táhne od talíře až kdoví kam.

Postupně přihazujeme do talíře křupinky a papáme co nejvíce horké to jde.

Dětem nedávám čerstvý na talíř, ale tajně jim tam propasíruju ty uvařené stroužky.

Pozor, jezte pouze v případě, že vaše okolí pak zvládne česnekový odér :-)

Dobrou chuť přeje Lucka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hmmm, tak tu můžu...

(Evča-admin, 5. 6. 2008 16:51)

Hmmm, tak tu můžu, ale je taaak nespolečenská :-)
Když mi zbyde vývar tak dělám i rychlo verzi bez brambor. Jen kostičky opečeného chleba, petrželka, česnek, sýrec a šunka nebo zbytek masíka. Vařila jsem vepřové kosti na "ožíračku" s hořčicí a mám kastrol vývaru, ze kterého jsem sebrala tuk, tak už vím, co bude večer :-)

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA