Jdi na obsah Jdi na menu
 


Máslová jíška

13. 5. 2007

Nejdříve si připravíme pár plátků másla

Obrazek

které necháme na mírném ohni pozvolna rozpustit

Obrazek

Když se máslo rozpustí a začne mírně pěnit, nasypeme do něj mouku

Obrazek

Mělo by to mít následovnou konzistenci:

Obrazek

Neustále mícháme, aby se nám jíška nespálila

Obrazek

Jíšku si můžeme připravit světlou na bílé omáčky nebo tmavou na tmavé omáčky. Když ji máme přelijeme si ji na talířek, aby se nám již dále na rozpáleném rendlíku nepřipalovala. Mě se například udělala tmavá, přestože jsem chtěla světlou, protože než jsem vám všechno nafotila.... ;-)

Obrazek

Tak omáčkám zdar,

Lucka






 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

SUPER SUPER DĚKUJU MOOOOOOC !!!

(Peťulka, 18. 7. 2009 12:46)

Úžasné !!! Děkuju, zachránila jsi mi hrachovou kaši !!! Mockrát děkuju :-)

Moc díky

(Jana, 15. 11. 2008 12:07)

Ahojky, musím tě pochválit za tak super recept!Moc jsi mi pomohla..Děkuji.A přeji ještě hodně takových receptů :-)

dík

(Janča, 4. 2. 2008 9:21)

moc dík, tenhle recept ( i z fotkama) mi strašně pomohl. Mamka odešla do práce a řekla uvař!!! tak jsem dělala rajskou. z knížek jsem to nechápala. Moc díky... P.S. taky se mi líbí máslo =)

šak sem si s tím taky vyhrála

(Lucka (admin), 14. 5. 2007 14:36)

Šak sem si s ním taky vyhrála, než jsem to vymyslela, aby to vypadalo ;-)
Přiložíš lžičku na máslo a táhneš, ono se pak zakrucuje podle lžičky (jakoby do vnitřní části té lžičky).
Jde to dělat třebas i s čokoládou, když chceš mít hezký zdobení.

Jééé, ty máš krásný máslo!

(Evča-admin, 13. 5. 2007 21:27)

Lucí,
ty máš krásně kudrnatý máslo! Já chci taky :-)
Mám moc ráda vůni jíšky. Teplé máslo a opečená mouka. Mám vzpomínky z dětství, kdy nás nechávala babička míchat a nás to děsně bavilo.
Kupovaná v granulkách není ono, nevoní. Jako nouzovka možná, ale jíštičkovej rituál je jen jeden :-)

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA