Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kynuté houskové knedlíky

7. 3. 2008

Zase od oka, ale to zvládnete!!!

 

 

Do té nalijte asi decku teplé vody z konvice a stejné množství mléka z ledničky.

Přidejte lžičku cukru a 1/4 kostky droždí a lžíci pol. mouky.

Zamíchejte a nechte 5 minut nastartovat.

Kvásek by měl začít dělat bublinky.

Přidejte: vajíčko, lžičku soli a pol. a hr. mouku v poměru 1:1

Vemte ruční šlehač s hnětadly a začněte zpracovávat.

Těsto by mělo udělat pružnou kouli, která jde krásně hnětat. Pokud vám mašinka kvílí a úpí, přidejte kapku vody.

5 minut propracovávejte. Pak přisypte jeden na kostičky nakrájený tvrdší rohlík a zapracujte jej do těsta.

Pocukrujte moukou.

Nechte kynout cca hodinku, někde na teple.

Dejte si vařit veliký hrnec osolené vody - radši širší, než vyšší.

Z těsta udělejte dvě podlouhlé šišky.

Snažte se, aby povrch byl celistvý, všechna houstička zabalená dovnitř a nikde žádná díra.

Než se začne vařit voda, nechte knedlík kynout na válu.

Vaří se? Tak šup s nimi do vody.

Mírně přiklopené se vaří 10 minut, pak otočit a dalších 10 minut.

Ještě v hrnci je propíchejte 3x špejlí a vylovte na tác.

Pro jistotu udělejte ještě jednu dírku.

Krájejte nití nebo zoubkovatým nožem. Do kráječe opatrně, mohly by se srazit.

Jdou výborně mrazit! Jak v celku, tak nakrájené.

 

Krásné vaření přeje Evča

Vemte si velkou mísu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA