Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cmunda

7. 3. 2008

Teď je na ní akorát doba. Brambory mají spoustu škrobu a cmundičky jsou jedna báseň.

 

Potřebujeme:

kilo oloupaných brambor

vajíčko

hl. mouku

majoránku - hoooodně moc

lžičku kmínu

4 stroužky česneku (nebo co kdo snese)

sůl - taky hooodně moc, pořád na mě vrčí, že jsou málo slané (asi 4 lžičky, ale musíte si to sami ochutnat, jak vám to vyhovuje)

olej na pečení

 

- brambory nastrouháme růčo nebo na robotu na jemném strudale ("zubatá dírka")

- trošku slijeme vodu

- klepeneme vajíčko

- osolíme, přidáme koření a česnek

- a začneme čarovat s moukou

- dáme jí tolik, aby nám vzniklo krásné těstíčko, ani ne moc řídké ani ne moc husté, takové akorát :-)

 

- na oleji smažíme tenké cmundičky dokřupava

- necháme chvilku odsát na kuch. papíře, aby nebyly tolik mastné

A pak si už jen pochutnáváme a zapíjíme studeným pivíčkem příp. bílou kávou.

 

Krásné vaření přeje Evča

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA