Cmunda
Teď je na ní akorát doba. Brambory mají spoustu škrobu a cmundičky jsou jedna báseň.
Potřebujeme:
kilo oloupaných brambor
vajíčko
hl. mouku
majoránku - hoooodně moc
lžičku kmínu
4 stroužky česneku (nebo co kdo snese)
sůl - taky hooodně moc, pořád na mě vrčí, že jsou málo slané (asi 4 lžičky, ale musíte si to sami ochutnat, jak vám to vyhovuje)
olej na pečení
- brambory nastrouháme růčo nebo na robotu na jemném strudale ("zubatá dírka")
- trošku slijeme vodu
- klepeneme vajíčko
- osolíme, přidáme koření a česnek
- a začneme čarovat s moukou
- dáme jí tolik, aby nám vzniklo krásné těstíčko, ani ne moc řídké ani ne moc husté, takové akorát :-)
- na oleji smažíme tenké cmundičky dokřupava
- necháme chvilku odsát na kuch. papíře, aby nebyly tolik mastné
A pak si už jen pochutnáváme a zapíjíme studeným pivíčkem příp. bílou kávou.
Krásné vaření přeje Evča