Mouky
Při každém velké "taťkovském" nákupu, nabádám Míšana, jakou mouku mi má koupit. Jednou týdně jede sám na "těžký" nákup do Kaufu pro vody, mléko, pivo, mouky...
Občas se mu podaří dovéz něco, co s moukou nemá moc společného. Vypadá to jako sádra, chutná to jako sádra a smrdí to jako sádra. Nemůžu přesně napsat název, protože poté, co se mi rozpustil kynutý knedlík na slizovou polévku, jsem v záchvatu zlosti všechnu "sádru" naházela do popeláku. Byla to mouka ze Slovenska.
Ještě pozor na mouku Březňák nebo Březník? Ta nemá lepek s je úplně černá. Nic z ní nedrží.
Nej je mouka od Zátků a Penam. Pekla jsem z nich linecké a je jako peříčko.
U nás v ulici jsou pidi potraviny s maxi cenami, ale mají tam tu zátkovu mouku. Sice za 9 Kč, ale mám jistotu, že se mi pečení povede.
Mám to mnohokrát vyzkoušeno!!!
Z čeho pečete vy?
Evča
Komentáře
Přehled komentářů
Milá Bibo,
děkujeme za milý komentář. Mohu-li vás požádat, volte příště mírnější formu. Jsme stránky pro mamky a hádání a napadání sem nepatří.
Mouky je X druhů jak u nás, tak u vás, a některé jsou lepší, jiné horší. Měla jsem to "štěstí" a narazila na nepovedenou várku.
Poslední větu komentovat nebudu. Ať si každý udělá obrázek sám. Ono urážet je velice jednoduché. Zkuste se příště podělit se svými zkušenostmi, poradit. Uvítáme vaše krajové speciality. Je tu pro vás rubrika Recepty našich čtenářek.
Krásné jaro k vám!
E.
Muka zo Slovenska
(Biba, 8. 4. 2009 0:29)
Milá Eva.
Hmm..zaujímavé.U nás na Slovensku máme dobrú múku,pečiem z nej a nikto si doposiaľ nesťažoval.
Tak pri budúcom nákupe netreba ísť najprv na trh na vínko a potom do Baumaxu,lebo si raz-dva pomýlite múku so sádrou!!!
MÁŠ PRAVDU
(LENKA, 8. 2. 2009 16:17)Buchty,dorty,vánoční-jedině zátkovo mouka.Na chleba kupuji v PENNY. Ale pozor !Každou mouku proseji- krásně se nakypří a úspěch je na talíři nebo v chlebníku. Nikdy nám nezbude na topinky.
lidl
(erika, 10. 12. 2006 20:26)my kupujeme mouku v lidlu a jsem maximálně spokojená. I když jsem pekla perníčky a jedny byli skvělý a u druhých jsem zuřila,protože se mi rozpadalo těsto.A přitom jsem všeho dávala stejně.
Klasa
(Simas, 10. 12. 2006 10:59)Honem sem se utíkala podívat co to teda mám,nikdy mě nenapadlo to zkoumat. Vlítla sem do obchodu popadla mouku šup do košíku a šla sem, TeĎ po zhlídnutí mé špajzky říkám mám klasu. sem sní spokojená,peče dobře. A ode dneška to budu líp zkoumat slibuji:-)))
Taky
(terka, 9. 12. 2006 11:20)Mě nikdy nenapadlo se nad tím zamyslet.U nás ale mají většinou právě Penam a tu Zátkovu a Klasu z Havlčkova Brodu ta je výborná používám jí nejčastěji jinou jsem ještě neviděla asi to bude tím že navštěvuju pořád ty samý krámy:))
Mouka
(Evča, 9. 12. 2006 6:28)Já tu celozrnou míchám půl napůl s normální hladkou. Líp to drží a spapká to i manža.
Celozrna psenicna mouka
(testify88, 8. 12. 2006 21:27)
Koupila jsem BIO mouku celozrnou psenicnou. jenze tam neni napsano, zda je polohruba nebo jaka, jen je tam psano, ze se s ni da nahradit klasicka mouka a pewct i kolace.
Nevite jestli se pouziva jako hladka nebo polohruba?
Tak jsem dnes
(testify88, 8. 12. 2006 21:26)delala testo na linecke a vanilk. rohlicky prave z hladke mouky 00 Extra od Penamu. Kupujeme ji casto. tak jsem rada, ze ji chvalis. Ja jsem se s nejakou vylozene spatnou moukou snad nikdy nesetkala.
Tak to mě nenapadlo
(Lucka, 8. 12. 2006 9:26)Nikdy mě nenapadlo nad tím přemýšlet, ale aspoň už vím, na co se můžu příště vymluvit, když se mi náhodou něco nepovede.
Milá Bibo
(Evča-admin, 8. 4. 2009 8:46)