Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečené brambůrky a lilek - příloha k bylinkovému kuřátku

17. 5. 2007

Je to dietnější alternativa na americké brambory - výsledek je velice chutný a křupavý :-)Obrazek

Upekla jsem s nimi i rozpůlený lilek - jen tak na zkoušku - byl moc dobrý.

Vezmeme malé nové brambůrky.

Pořádně je umyjeme a i se slupkou nakrájíme na čtvrtky.

Naskládáme na olejem vymazaný plech, posolíme a šupneme do trouby vyhřáté na 200 stupňů.

Obrazek

Pečeme do zlatova - cca 45 minut.

Lilek umyjeme, uřízneme mu ťopku a podélně rozkrojíme.

Obrazek

Lehce překrájíme do kříže a posolíme.

Obrazek

Položíme na vymazený pekáč (k brambůrkám) - nejdřív řezem vzhůru a po půl hodině otočíme.

Po upečení zhnědně a bude krémově měkký a velice chutný.

Obrazek

Jíme i se slupkou a polijeme ho šťávičkou z pečeného kuřete.

:-) Příště koupím spoň dva, jeden lilek je málo!

Dobrou chuť přeje Evča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lilek

(Lucka (admin), 19. 5. 2007 7:11)

Ahojky.
dneska se taky chystám na lilek. Máme ho rádi na plátky obalený jako řízek. Mě to připomíná houbové řízky ;-)
Napíšu receptík.
L.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA