Pečené brambůrky a lilek - příloha k bylinkovému kuřátku
Je to dietnější alternativa na americké brambory - výsledek je velice chutný a křupavý :-)
Upekla jsem s nimi i rozpůlený lilek - jen tak na zkoušku - byl moc dobrý.
Vezmeme malé nové brambůrky.
Pořádně je umyjeme a i se slupkou nakrájíme na čtvrtky.
Naskládáme na olejem vymazaný plech, posolíme a šupneme do trouby vyhřáté na 200 stupňů.
Pečeme do zlatova - cca 45 minut.
Lilek umyjeme, uřízneme mu ťopku a podélně rozkrojíme.
Lehce překrájíme do kříže a posolíme.
Položíme na vymazený pekáč (k brambůrkám) - nejdřív řezem vzhůru a po půl hodině otočíme.
Po upečení zhnědně a bude krémově měkký a velice chutný.
Jíme i se slupkou a polijeme ho šťávičkou z pečeného kuřete.
:-) Příště koupím spoň dva, jeden lilek je málo!
Dobrou chuť přeje Evča
Komentáře
Přehled komentářů
Ahojky.
dneska se taky chystám na lilek. Máme ho rádi na plátky obalený jako řízek. Mě to připomíná houbové řízky ;-)
Napíšu receptík.
L.
Lilek
(Lucka (admin), 19. 5. 2007 7:11)