Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naše okurky

27. 6. 2007

Na 1 kg okurek - 3 velké sklenice - 1 dávka nálevu:

1/4 litru octa

3/4 litru vody

1 lžíce soli (rovná)

6 lžic cukru (vrchovatých)

10 ks. umělého sladidla

6 celých pepřů

4 nová koření

1 hřebíček

1 bobkový list

1 kávová lžička hořčičného semínka

1/4 lžičky celého koriandru

- vše svařit a nalévat do sklenic naplněných okurkami, cibulkou, kolečky mrkve a větvičkou kopru.

Zavíčkovat a vařit 15 min. při 90 stupních (od doby varu).

Kompotům zdar!

Evča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zavařování v troubě

(Ivetakam, 3. 7. 2008 15:00)

Prosila bych Lenku(kikina2004) a ne jen ji, o přesný popis zavařování okurek v troubě?Nejprve tedy zapnu obě sirály,pak jen spodní.Kam umístím plech?Úplně na dno trouby, nebo doprostřed?Kolik vody dát na plech?Doplňovat vodu během sterilizace?Můžu použít klasická víčka nebo musí být pouze šroubovací?Zapíná se při tom i horký vzduch,nebo raději bez něj?Děkuji moc a prosím o odpověď na mail.adresu Ivetakam@seznam.cz

Nase okurky bez svarovani laku

(kikina2004, 9. 7. 2007 10:52)

Tak ja pridam nas rodinny recept na zavarovani okurek bez svarovani laku. Do kazde sklenice-klasicka velikost,jinak pomernou casti,pokud treba delate male sklenicky-dame:3 kulicky noveho koreni,2 kulicky pepre,1 hrebicek,1 bobkovy list,cajovou lzicku soli,7 tbl Aspartamu-umele sladidlo,a 3/4 dcl octa a doleju vodou ohratou v rychlovarce.Ja zavaruji v troube,mam sklokeramiku a bojim se poskrabani a to 15minut na 150 stupnu ohrev obe spiraly a pak 20 minut na 100stupnu jen spodni spirala.Lenka

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA