Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klevela

29. 11. 2006

Švestky, švestky, švestky.... v tomto období jich je opravdu plno a hospodyňky nestíhají zpracovávat, takže se Vás zeptám milé maminky - zkoušely jste už někdy klevelu?

Je vynikající na bramborové placky, nebo jen tak dloubat lžičkou a dloubat dokud není prázdná sklenička...

A recept už je tady:

KLEVELA

3kg vyloupaných švestek

1/2 kg cukru

na špičku nože skořice

tlučený hřebíček

1 lžíce kakaa - hořké

15 jadýrek ze švestkových pecek

1 lžíce octa

- Vše se smíchá, 24hodin nechá odležet.

Pak se 1 a půl hodiny vaří, teplá se plní do sklenic a navrch každé se nalije lžíce rumu!!!

- nezapomeňte, nejlepší je otevřít si pak skleničku a labužnicky si vychutnat právě těch pár prvních lžiček ;-)

Lucka


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dobrota

(Zdenka, 1. 9. 2009 10:04)

Občas dělám, ale místo kakaa přidávám na špičku nože badyán. Rum neškodí a hlavně se pak výrobek nekazí.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA