Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dětský pikač - neboli kečupík

18. 9. 2007

Potřebujeme:Obrazek

4 kg rajčat

6 větších sladkých jablek

5 větších cibulí

6 lžic octa

30 dkg cukru

6 dkg soli

1 lžičku mleté skořice

2 hvězdičky badyánu

2 bobkové listy

4 hřebíčky

Postup:

Rajčata, cibuli a jablka nakrájíme a rozdusíme.

Rajčata i jablka můžeme dát dusit klidně se slupkama, ničím nepodlíváme, protože rajčata pustí vody docela hodně.

Když se nám to chvíli vaří, přidáme ještě cukr, koření, ocet a sůl a opět to necháme na mírné teplotě dusit.

Asi za půl hodiny si hrnec sundáme z plotny, rozmixujeme směs tyčovým mixérem a přes sítko si ji postupně propasírujeme do druhého maxihrnce.

Potom už vaříme a občas zamícháme a to až do zhoustnutí na požadovanou hustotu.

Může být mírně řidší, protože po vystydnutí to ještě trochu zhoustne. Může se to zkusit tak, že na talířek odebereme kousek kečupíku a uvidíme jak nám vychladnutím zhoustne.

Ještě horké naplníme do skleniček a skleničky otočíme víčkem dolů.

Už se nemusí zavařovat.

Tak dobrou chuť našim prckům, Lucka a holčičky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář