Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cuketa na grilu

17. 7. 2007

Už se zase mršky přemnožujou, tak trháme, dokud jsou malé - do 15 cm, pak už to není ono.

Včera jsem utrhal tři další a co honem s nimi. Lednička je plná, tak uvařit. Moc se mi to povedlo a tak posílám dál receptík.

Mladé cukety rozpůlit - od bubáku k ťopce říznout.

Nožem řeznou stranu nakrájet do mřížky - 1 cm hluboko.

Posolit - přiměřeně.

Nechat vypotit, vodu vysát papírovou utěrkou.

Pustit troubu na co nejvíc - já dala horký vzduch na 250.

Vymazat pekáč olejem. Položit cukety řezem dolů a šup do trouby.

Hlídat.

Asi po 5 min. se začnou dělat hnědé bubliny na kůře, to je povel pro otočení. Kdyby byla na plechu puštěná voda, tak tu slijte.

Péci zprudka dalších 5 minut.

Vyndat a pořít bylinkovým olejem.

Ten si uděláme takto:

oloupeme a prolisujeme dva stroužky česneku

smícháme v misce s olejem (půl deci)

přidáme lžičku soli

a nasekané čerstvé bylinky - pažitka, petrželka, dobromysl, tymián, bazalka, trošku kopru... prostě co máme, to dáme.

Po lžičkách naléváme do mřížky na cuketě.

Jako příloha je nejlepší pořádkný kus opečeného masíčka :-)

Dobrou chuť přeje Evča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jedna rada navíc ;-)

(Lucka (admin), 17. 7. 2007 21:26)

Nedávno jsem si chtěla udělat cuketková kolečka na pánvi a zjistila jsem, že se nemá přehánět olejování - opravdu stačí pouze lehce vymazat. Cuketa dost sákne olej - kolik dáte, tolik ho nasákne a pak se to nedá ani vysát ubrouskem, ani následně sníst. Takže rozhodně nedoporučuju smažit na pánvi ve vrstvě oleje ;-) Gril - jak píše Evča je ideální.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA