Sedmikrásková šťáva
Potřebujeme:
500 květů sedmikrásky trhaných za slunka
3/4 l vody
750 g cukru
1 citron
Květy přelijeme horkou vodou, přidáme plátky citronu bez jader a necháme 24 hod. vyluhovat.
Druhý den hmotu prolisujeme přes plátýnko. (Velmi se mi osvědčily separační plínky Anička - dám na sebe křížem 2kousky, prolisuju - vyždímu, vyhodím)
Přidáme cukr a za častého míchání svaříme do hustoty dobře tekoucího sirupu.
Ještě teplý ho plníme do sklenicek.
Pozor: po vychladnutí to celé ješte trochu zhoustne!
Lijeme do čaje nebo jen tak s vodou jako šťávu - přidáváme ještě více citrónu.
A upozornění: bude zacákaný sporák.
Komentáře
Přehled komentářů
Lepší vitaminovou bombu jsem ještě neměla! :-)
už ho mám!!!
(alicen, 5. 6. 2007 14:25)
tak už na ten sirůpek došlo... :-( asi už tak 3.týdny ho mám v ledničcea od včerejšího rána ho papkáme. Asi bude fakt chutnej, děti proti němu vůbec neprotestují. Dokonce si sami pro něho chodí se slovy mňam, mňam :-))
dělala jsem ho jen z poloviční porce. Je to fakt jednoduchý, ani ta varná deska nebyla tak děsně zašplíchaná.
jo, a kašlema už o něco míň!!!!
doporučuju!!!!
Hmmmm...
(alicen, 5. 5. 2007 13:46)tak hned jak přestane pršet,tak razím na sedmikrásky...
MŇAM!
(Kristýna, 20. 4. 2016 13:44)