Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sedmikrásková šťáva

15. 4. 2007
Bojujete s kašlem? Zkuste ji. Receptík mám od PetryF z HC a dělám od jara neustále dokola až dokud sedmikrásky kvetou.

Obrazek



Potřebujeme:
500 květů sedmikrásky trhaných za slunka
3/4 l vody
750 g cukru
1 citron
Květy přelijeme horkou vodou, přidáme plátky citronu bez jader a necháme 24 hod. vyluhovat.

Obrazek


Druhý den hmotu prolisujeme přes plátýnko. (Velmi se mi osvědčily separační plínky Anička - dám na sebe křížem 2kousky, prolisuju - vyždímu, vyhodím)
Přidáme cukr a za častého míchání svaříme do hustoty dobře tekoucího sirupu.
Ještě teplý ho plníme do sklenicek.
Pozor: po vychladnutí to celé ješte trochu zhoustne!
Lijeme do čaje nebo jen tak s vodou jako šťávu - přidáváme ještě více citrónu.
A upozornění: bude zacákaný sporák.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

MŇAM!

(Kristýna, 20. 4. 2016 13:44)

Lepší vitaminovou bombu jsem ještě neměla! :-)

Jooooo

(Elík, 10. 6. 2012 16:45)

Teda mě hrozně chutnala ta kopřivová.Obdivuji.

už ho mám!!!

(alicen, 5. 6. 2007 14:25)

tak už na ten sirůpek došlo... :-( asi už tak 3.týdny ho mám v ledničcea od včerejšího rána ho papkáme. Asi bude fakt chutnej, děti proti němu vůbec neprotestují. Dokonce si sami pro něho chodí se slovy mňam, mňam :-))
dělala jsem ho jen z poloviční porce. Je to fakt jednoduchý, ani ta varná deska nebyla tak děsně zašplíchaná.
jo, a kašlema už o něco míň!!!!
doporučuju!!!!

Pak nám napiš ;-)

(Lucka (admin), 6. 5. 2007 22:32)

Pak nám napiš, jak šťávička chutná.

Hmmmm...

(alicen, 5. 5. 2007 13:46)

tak hned jak přestane pršet,tak razím na sedmikrásky...

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA