Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kopřivová šťáva

15. 4. 2007

Kopřivová šťáva je vhodná pro posílení celkové imunity.


Potřebujeme:

80 kopřiv (nejlepší jsou mladé kopřivy - my je jezdíme trhat do lesa)

1 litr vody

750g cukru

5-8 citrónů (dle chuti)


Kopřivy a citróny povaříme 1/4hodinky ve vodě a potom necháme 24h vyluhovat pod pokličkou.

Směs vyždímeme (přes plátýnko nebo jak jsem poznamenala u sedmikráskové šťávy - osvědčily se mi separační pleny Anička)

Přidáme cukr a svaříme.

Horké plníme do sklenic a pijeme jako šťávu s vodou nebo lijeme do čaje.

Lucka


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

šťáva z obchodu

(Lucka (admin), 21. 5. 2007 10:06)

Ahoj Květo,
díky za nápad, je vhodný a určitě ho některé z nás rády využijí.
Já - abych pravdu řekla, chci mít šťávu (když už se s ní patlám doma) co nejméně chemickou, takže to dělám jenom takto a pro lepší chuť si pak mačkáme čerstvý citrón přímo do džbánku ve kterém máme šťávu připravenou pro pití.
L.
díky

Pro lepší chuť

(Květa, 20. 5. 2007 13:35)

Do šťávy se dává ještě kupovaná šťáva z obchodu a kyselina citronová. Má pak výbornou chuť.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA