Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oliheň restovaná s česnekem

25. 6. 2008

Ať žijí vzpomínky na dovču!

Takže... ráno za chladna zaběhneme na rybí trh a vybereme si kilčo pěkných kalamárů-olihní-krakatic...všechno je to to samé zvířátko.

Utíkáme domů.

Potvůrky vysypeme do dřezu, zavoláme kapitána...teda chlapa milovaného...a zahájíme společný pitving.

Obrazek

Chobotničku uchopíme za chapadýlka a táhneme, dokud nevytáhneme to, co má uvnitř.

Nožem zakrojíme těsně pod okem a odkrojíme. Mají nám zůstat "nožičky" spojené kroužkem masa. Vykrojíme zobák - hnědý kousek uprostřed hroznu nožiček.

Obrazek

Zbytek vyhodíme z okna směr moře, přímo do zobáku hladového racka mňoukavého.

Obrazek

Z tělíčka vytáhneme průsvitnou kostičku a tu taky zahodíme, vypláchneme - nej je mořská voda. Sloupneme tmavou blanku - bylo by to tuhé.

Obrazek

Takto zpracujeme i zbytek havěti.

Na pánvi zahřejeme olivový olej (3 lžíce), vhodíme pár lístků rozmarýnu, na kolečka česnek, špetku soli a půl minuty mícháme, pak šup s osušenými a osolenými kalamáry a rychle restujeme cca 4 minuty. Spíš méně, protože by se z nich staly tuhoši.

Přeneseme na stůl a dětem zopakujeme, že se TO papá a je to mňam - u nás to pochopily rychle a byl velký boj.

Obrazek

Nej je ten sosík z pánve.

Obrazek

Zapíjíme Malvazijí! Děti džusíkem.

Obrazek

Krásné vaření přeje Evča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

To se jí ????

(Šmoulinka, 25. 11. 2010 23:24)

Bléééééééé.....:-(

Re: To se jí ????

(Václav, 9. 5. 2013 8:59)

Šmoulinka bude spíš na vepřo, knedlo, zelo. Taková trouba bez invence........

Re: To se jí ????

(tomas, 20. 3. 2014 20:17)

ty jsi blee :-D je to vyborny : ))) :D

Re: Re: To se jí ????

(Evina-admin, 25. 3. 2014 12:12)

Chlapi, díky za komentář a podporu!

Re: To se jí ????

(Hanca, 18. 10. 2016 10:03)

Vždyť je to mňamka, foto postup je nádherný. Dnes bude vzpomínkový oběd i u nás, jen ty kalamáry jsou z Makra a syn se na to že se to papá netváří nadšeně.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA