Kuřecí řízeček s máslem
Potřebujeme:
4 kuřecí prsíčka
4 plátky másla
vajíčko
hladká mouka
strouhanka
olej
sůl
Vezmeme prsíčka a opatrně do nich vyřízneme malou kapsičku. Do té dáme plátek másla.
Paličkou okraj sklepneme a ještě jemně poklepáme z obou stran prsíčka.
Osolíme, obalíme v mouce, vajíčku, strouhance - klasický řízek a smažíme pozvolna do zlatova.
Vynikající s bramborovou kaší a jablíčkovým kompotem.
Evča
PS: Když zakrojíte do řízečku a teplé máslo vyteče, tak je to opravdu veliká dobrota. Maso je nádherně šťavnaté a měkké.
Komentáře
Přehled komentářů
Tohle dělám z kotlety, měla by být s kostí a uprostřed naříznutá kapsička. Říká se tomu Kyjevský řízek ... taky výborné. Zkusím i kuřecí :o)
Kyjev
(Irena, 10. 9. 2007 20:29)