Jdi na obsah Jdi na menu
 


Králík nalehko

29. 11. 2006

Obrazek

Na lehkého králíka potřebujeme hlavně toho králíka

- podle počtu strávníků vezmeme buď celého nebo ho rozporcujeme a vezmeme si co potřebujeme.

Naporcovaného králíka dáme do zahřátého kastrolu se silným dnem

- na sucho.

Počkáme si minutu a zalijeme vařící vodou, aby bylo na výšku 2 cm, osolíme a silně posypeme celým kmínem a přidáme plátek másla.

Ztlumíme plotýnku na minimum a zaklopíme poklicí a velice zvolna dusíme do měkka podle stáří a tuhosti hlodavce.

Když je maso pěkně měkké, tak odklopíme a necháme většinu tekutiny odpařit. Získáme zlatou a moc dobrou šťávičku.

Jako přílohu č. 1 uděláme sladký hrášek:

1 sáček dobrého mraženého hrášku, o kterém víme, že se z něj po udušení nestanou tvrdé zelené broky, dáme do kastrůlku, podlijeme deckou vody, přidáme malou lžičku soli a velkou lžíci cukru a polopřiklopené dusíme doměkka.

Přílohou číslo 2 bude uvařená rýže - tu umíme všechny, tak to nebudu rozepisovat.

Vařila jsem to dneska večer a všichni se jen olizovali.

Evča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA