Kuličky z mletého hovězího v rajské omáčce
Potřebujeme:
300 g hovězího masa (já měla pěkný kousek kýty)
2 rohlíky
1 vajíčko
decka smetany
větvička čerstvého nebo špetička sušeného tymiánu
větvička dobromysli
sůl
olej na opečení
Na omáčku:
plátek másla
půl sáčku mražené zeleniny pod svíčkovou
2 velké rajské protlaky
0,5 litru vody nebo kuřecího vývaru
cukr
sůl
tymián
kousek zelené celerové nati
Kuličky:
- maso rozsekáme nebo umeleme
- rohlíky rozlámeme
- polijeme smetanou a klepneme na ně vajíčko
- také rozrobotíme
- přidáme k mletému masu
- osolíme
- posypeme nasekanými bylinkami
- pěkně rozmícháme, aby se masíko spojilo s rohlíky
- ze všeho ukulíme malé kuličky
- na oleji dozlatova opékáme ze všech stran
Omáčka:
- na másle opékáme zeleninu (mrkev, celer, petržel) asi 10 minut
- podlijeme vodou nebo vývarem a vaříme doměkka
- přidáme dva protlaky (nebo rajčata v plechovce)
- zamícháme
- vhodíme snítku tymiánu a celerové nati
- osolíme, osladíme (víc)
- povaříme
- rozmixujeme
- zelenina nám omáčku pěkně zahustí
(Když dělám omáčku klasickou - s hovězím vařeným, tak ji dělám trošku jinak :-) napíšu příště.)
Na talíř nandáme těstoviny, polijeme omáčkou, poskládáme kuličkama můžeme posypat i sýrem.
Dobrou chuť přeje
Evča
Komentáře
Přehled komentářů
Ahojky, to mám radost, že se ti receptík líbí. U nás je to jedno z nej jídel.
Napiš, jak vám chutnalo.
Pusu Evča
no nádhera
(renda, 7. 1. 2008 11:07)přečetla jsem a hned to jdu dělat je to úžasný dám védět jak to dopadlo
:-)
(Evča-admin, 15. 5. 2007 8:49)
Tak to mám radost. Mají mě doma za pako, co furt fotí jídlo :-))
Dneska budu dělat lilek. Tak se těš!
Teda Evi!
(Lucka (admin), 15. 5. 2007 8:31)
Evi, po dlouhý době čtu něco, u čeho slintám jako pes I.P.Pavlova.
To mi nedělej, ještě že jsem si to neotevřela v práci, to bych ani nemohla mluvit - a že mluvím 98% svý pracovní doby ;-)
Přidávám do jídelníčku naší rodinky a napíšu jak se povedlo.
Snad se povede víc, než ta moje přehuštěná "lepenice" z víkendu.
:-)
(Evča-admin, 7. 1. 2008 11:11)