Jdi na obsah Jdi na menu
 


Losos s limetkovou šťávou plus příloha

14. 4. 2008

Je to dietka nedietka, ale suma sumárum je to lehké, rychlé a moooc chutné letní jídlo.

Potřebujeme:

kousek čerstvého lososa bez kůže

2 limetky

6 velkých oliv s mandlí

3 lžíce strouhané Nivy

2 dcl mléka

1 lžička hl. mouky

1lžička oleje

mořská sůl

čerstvá bazalka

zelenina na oblohu

uvařené těstoviny

brokolice

................................................

- lososa nakrájíme na plátky 1,5 cm tlusté, osolíme (hodně) a pokapeme šťávou z jedné limetky

- na zahřáté teflonce se lžičkou oleje opékáme ze všech stran do zlatova - moc nevysušujeme, necháme dojít na hrnci s brokolicí

- současně s masem připravujeme brokolici na páře

- do hrnce tochu vody, na to pařáček, na něj růžičky brokolice, přiklopit, když nám začne klepat poklička, stáhneme plamen a vaříme jen do poloměkka, aby krásně křupala. Na teplý hrnec položíme talíř s lososem, aby nevystydl, než uděláme omáčku.

- do pánve po lososovi dáme lžičku hl. mouky a rozmícháme, zalijeme mlíčkem a uděláme hladký krém

- v něm rozpustíme nivu, vmícháme nakrájené olivy, čestvou bazalku, dosolíme, dokyselíme limetkovou šťávou a již nevaříme

- na teplý talíř dáme klubíčko špaget, polijeme omáčkou, ozdobíme vařenou brokolicí a navrch dáme lososa. Kolem zeleninku a DOBROU CHUŤ!!!!

Obrazek

Evča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA