Vanilkové rohlíčky 2008
Voňavé, křehké, nelámou se!
To jsou přednosti rohlíčků podle tohoto receptíku.
Nevýhoda - uválet dva pekáče je tak na hodinku, syrové těsto je křehké. Po upečení se ale vůbec nelámou, což je docela podstatné při obalování v cukru :-)
Předpis je na dva velké plechy:
240 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g jemně mletých vlašských ořechů
1 celé vejce (měl být jen žloutek, ale nedrželo to vůbec pohoromadě)
3/4 kostky másla (změklého)
- vše suché smíchat a propracovat s tukem a vejcem
- hodinu uležet v ledničce
- válet malé rohlíčky - nejlépe to jde u puštěné pohádky :-)
- na papíře péci při 210 st. do upečena (odspodu se začne barvit do hněda a hořejšek je růžový)
- nechat minutku na pekáči a až poté obalovat v mouč.cukru s van. cukrem
Hezké pečení přeje Evča