Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vanilkové rohlíčky 2008

10. 12. 2008

Voňavé, křehké, nelámou se!

To jsou přednosti rohlíčků podle tohoto receptíku.

Nevýhoda - uválet dva pekáče je tak na hodinku, syrové těsto je křehké. Po upečení se ale vůbec nelámou, což je docela podstatné při obalování v cukru :-)

Obrazek

Předpis je na dva velké plechy:

240 g hladké mouky

60 g moučkového cukru

1 vanilkový cukr

100 g jemně mletých vlašských ořechů

1 celé vejce (měl být jen žloutek, ale nedrželo to vůbec pohoromadě)

3/4 kostky másla (změklého)

- vše suché smíchat a propracovat s tukem a vejcem

- hodinu uležet v ledničce

- válet malé rohlíčky - nejlépe to jde u puštěné pohádky :-)

- na papíře péci při 210 st. do upečena (odspodu se začne barvit do hněda a hořejšek je růžový)

- nechat minutku na pekáči a až poté obalovat v mouč.cukru s van. cukrem

Hezké pečení přeje Evča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA