Perníčky 2008
Každý rok testuji nový recept na perníčky. Ne že by mi ty loňské nechutnaly, ale prostě zkouším, jaké jsou ty jiné. A tyto jsou opravdu super. Měkké, voňavé a musím si je moc hlídat, abych měla ještě co zdobit.
Nakoupila jsem extra velké formičky a vyrábím si jedlé ozdobičky na stromeček.
Potřebujeme:
50 dkg hladké mouky
25 dkg moučkového cukru
2 vejce
10 dkg másla (rozpuštěného)
2 lžíce medu
půl deci rumu
pytlíček perníkového koření
lžíci kakaa
půl lžičky skořice
- smícháme suché přísady a zalijeme je tekutými
- vytvoříme tuhé těsto
- necháme rozležet a ztuhnout v ledničce
- na pomoučněném vále utvoříme placku a vykrajujeme
- potíráme rozšlehaným vajíčkem
- pečeme při 180 na papíře
- za horka propichujeme špejlí dírku na zavěšení
Extra tip:
Já jsem měla dvojí mazání. Jedno čisté vajíčko a do druhého jsem nasypala na špičku nože červené potravinářsk barvivo od Kovandů a tím potírala. Výsledek posuďte sami.
Já jsem moc spokojená.
Zdobíme bílkovou polevou - bílek, mouč. cukr, citronová šťáva - umíchat do husta
Extra tip 2:
Sežeňte si toto zdobítko, ušetří vám nervy i práci.
Krásné pečení přeje Evča