Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perníčky - zatím nej recept ze všech

23. 11. 2008

Tyto perníčky jsou měkké, s těstem se krásně pracuje, ale musí se nechat přes noc v ledničce uležet.

Obrazek

Potřebujeme:

500 g hladké mouky (možno 100g nahradit jemnou žitnou)

200 g moučkového cukru

180 g medu

100g másla

2 velká vejce

2 rovné lžíce holandského kakaa

1/2 lžičky skořice

na špičku nože mletého badyánu (prodává Vitana)

2 lžičky prášku do perníku

lžička jedlé sody

-------------------

- vše suché smíchat (mouky, cukr, koření, kakao, prášky)

- zalít tekutým máslem, vejci, medem

- důkladně propracovat (nejdřív je to nespojitelné, ale výsledkem má být koule pružné hmoty)

- nechat zabalené ve folii do druhého dne

- ráno vyndat, nechat do oběda povolit

- podsypat moukou a vyvalovat na 0,5 cm tloušťky, vykrajovat

- péci na papíře, před pečením potírat vejce ( ne až po, jeden plech jsem podle receptu potřela až po upečení a katastrofa)

- teplota trouby 200 st., doba pečení - do jemného hnědnutí okrajů

Evča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Moc dobré

(Vlastakucharova, 19. 11. 2009 11:33)

Evi,jsou výborné.Letos jsem se pustila do perníčků poprvé a jsou vážně dobré a hned měkoučké.Co je s tebou už nejsi vůbec vidět na huggiesu.Měj se,letos peču podle tebe :-)

:-)

(Evča-admin, 10. 12. 2008 9:35)

Díííky!!!
Já budu taky znova zadělávat. Co nesnědla rodinka, to mi vybrabčila sestřenka, že prý letos nestíhá ...
nemám zase nic :-)
E

perníčky

(petra, 7. 12. 2008 13:53)

Ahoj Evi,
tak jsem vyzkoušela recept,a perníčky jsou tak perfektní,že dneska zadělávám druhou dávku.Jelikož mi je moje zlatíčka už skoro snědli.Mám hodně receptů na perníčky,ale vždycky trvalo než změkly.Moc děkuju za receptík.Mějte se a pečení zdar.Petra

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA