Marokánky
Na marokánky pořebujeme:
sušené ovoce všeho hruhu - super jsou i datle
(omyté horkou vodou a nakrájené)
posekané oříšky, mandle
kandovanou pomerančovou kůru
-půl litru mléka, 2 lžíce hladké mouky, lžíce cukru - svaříme na kaši (asi 5 minut)
-pak přidáme všechno nasekané ovoce a oříšky a kůru a necháme chvíli nasáknout.
Potom na vymazaný a hrubou moukou vysypaný pekáč děláme placičky (1 pol. lžíce směsi) a při 90 st. pomalu sušíme celý den. Pak nožem odřízneme a spodní stranu můžeme namočit do čokolády.
Rada - nedávat na pečící papír, protože se mršky přilepí a sundat je dolů je opravdu na dlouho i na nervy
Evča
Komentáře
Přehled komentářů
Vždyť to je blbost, celý den sušit plech marokánek, dovedete si představit při dnešní ceně elektřiny, na co by takový plech cukroví vyšel? To si raději najděte jiný recept na příslušné cukroví
Fotky
(Evča, 9. 12. 2006 6:26)
Vyfotím, slibuji. Už mám ve foťáku to, co jsem pekla - škebličky, rohlíčky, důlkové s rosolem...
Jen to napsat a přetahnout.
Už mě honí
(Evča-sesty, 8. 12. 2006 7:12)
Ahoj Lucí, mě Míšan honí, abych už je upekla a nevysilovala se vnilkovými rohlíčky...
Tak dneska na ně vletím.
E
Už se na ně chystám
(Lucka, 7. 12. 2006 21:26)Ahoj Evi, to jsem už od tebe jednou někde četla a chystám se na ně... ňami... napíšu pak jak se povedly ju?
cukroví
(Honza, 11. 11. 2009 17:05)