Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marokánky II.

14. 12. 2007

ObrazekVyzkoušela jsem nový recept na marokánky, a protože se opravdu povedly, tak hned píšu sem, než zapomenu. Je to od oka, ale nejde na tom nic zkazit.

Potřebujeme:

mix. sušeného ovoce - důkladně prolít vroucí vodou, nejlépe na cedníku.

Já měla - fíky, datle, meruňky, švestky, třešně, brusinky, sultánky a kandovanou pom. kůru.

Nasekané mandle, mléko, cukr, polohrubou mouku, máslo.

- asi půl litru mléka nalijeme do hrnce a uvedeme do varu, osladíme, přidáme cca 3 cm tlustý plátek másla a necháme rozpustit. Zasypeme pol. moukou - po lžících a mícháme metličkou, aby se nám vytvořila kaše hustoty pudinku. Necháme chvilku probublat, ještě to zhoustne.

Do kaše nasypeme pokrájené ovoce a mandle příp. oříšky a zamícháme.

Na pečící papír potřený olejem děláme kopečky, které mokrou rukou roztáhneme na placičky.

Pekla jsem je na 160 asi 20 minut, do zlatova - chce to občas otočit pekáč, aby se dělaly ze všech stran stejně.

Po vychladnutí možno ještě máčet v čoko.

Krásné pečené přeje Evča.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dkg

(Evča-admin, 1. 12. 2009 15:54)

Ajo,
asi tě nepotěším. Jsem kuchařinka vařící od oka.
Zkus tam dát 4 rovné lžíce, povař a uvidíš, jestli to bude stačit.
Hezké pečení.
E.

chtěla bych zkusit

(Aja, 30. 11. 2009 14:59)

Chtěla bych to vyzkoušet, ale kolik dkg mouky? To tam chybí. Jsem kopyto, nic neumím a potřebuji všechno přesně zvážit. Díky za odpověď

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA