Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fantastické kokosky jako od cukráře

18. 12. 2008

ObrazekPotřebujeme:

600 g cukru krupice

10 bílků

300 g kokosu (nebo víc, podle velikosti bílků)

3 lžíce meruňkové marmelády

strouhanka

-----------------------

- ve vodní lázni smícháme cukr a bílky

- zahříváme do té doby, než je tekutina horká (testujeme prstem)

- NEŠLEHAT, jen lehce míchat

- přidáme do horkého kokos a marmeládu, odstavíme z lázně

- dohustíme strouhankou, požadovaná konzistence odpovídá těstu na játrové knedlíčky do polévky

- mícháme do zchladnutí (já dávám za okno a občas promíchám)

- na pečící papír děláme kopičky nebo stříkáme pytlíkem s ustřiženým rožkem

- nabydou, tak je nedáváme moc nahusto

- pečeme při 200 st. asi 15 minut do sv. hněda

-------------------------------------

Chceme-li mít kokosky vymazlenky, tak si napečeme kolečka z lineckého těsta, v nouzi postačí i piškotky.

Na kolečka nastříkáme prstýnek z krému ( já dala máslový kakakový - máslo, mouč. cukr, kakao, rum - ušlehat). Prostředek prstýnku vyplníme rybízovým rosolem, připlácneme kokoskou a dáme vychladit.

Pak namáčíme v čokoládové polevě a vzhůru nohama necháme zatuhnout.

Výsledek je k sežrání!!!!!!!!!!!!!

Krásné pečení přeje Evča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

K sežrání?

(Reltsek, 13. 1. 2010 17:53)

Krémem jsem lepila tři dny před Vánocema. Do druhého dne, než jsem se dostala k obalení v čokoládě, zmizalo z třiceti kousků deset. Na Štědrý den byly poslední tři. U nás velmi oblíbené cukroví.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA