Jdi na obsah Jdi na menu
 


Citronové ledovky

18. 12. 2008

ObrazekJe to velice osvěžující cukroví, mezi ořechovými a čokoládovými pamlsky přímo láká k ochutnání.

Potřebujeme:

50 dkg hladké mouky

25 dkg másla

30 dkg cukru

2 vejce

1/2 pr. do pečiva

citronová kůra

----------------

- sypké smíchat, zapracovat s tekutým a nechat vychladit zabalené ve folii

- vyválet, vykrájet, úpéci na papíře při 200 do lehce růžova

- plnit krémem, máčet v polevě, zdobit kandovanou kůrou

..............................

Krém:

1/8 litru mléka

3 dkg cukru

3 dkg hl. mouky

2 žloutky

van. cukr

- toto vše vařit na vodní lázni do zhoustnutí, nechat vychladit a smíchat s 10 dkg másla utřeného s 10 dkg mouč. cukru (možno dochutit citr. kůrou)

..................................

Poleva:

citronová kůra, šťáva, mouč. cukr, horká voda, kapka rumu

- umíchat do hustší polevy a slepené vychlazené cukroví v tomto omočit (horní stranu) a zdobit kůrou

Krásné voňavé pečené přeje Evča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA