Tvarohová bábovka
Potřebujeme:
Vymazanou a vysypanou formu na bábovku,
troubu předehátou na 190 st.
těsto:
4 vajíčka - bílky, žloutky zvlášť
1 tvaroh měkký polotučný
3/4 hrnku cukru s 1 vanilkovým a citronovou kůrou
půl hrnku pol. mouky
trošku prdopeče
špetka soli
rozinky
- ušlehat bílky a dát je stranou
- žloutky ušlehat a cukry a kůrou a tvarohem
- přidat mouku a prdopeč (lžičku)
- zamíchat
- přidat rozinky
- opatrně vmíchat sníh z bílků
- nandat do formy a dát do trouby a péci až bude hořejšek hnědý a těsto se nebude lepit na vpíchnutou špejli
Evča
Komentáře
Přehled komentářů
zdravím vás děvčata, velice rád vařím a podle vašich receptíčků to jede jako pomásle.Jsou výborné,nemáte tam něco se skopovým masem. moc děkuji Mirek
Tuk do bábovky
(Evča-admin, 17. 9. 2007 11:37)
Ahojky,
já tam žádný tuk nedávám a je to moc dobré, ale jestli jste zvyklí, tak můžeš dát tučný tvaroh nebo kousek změklého másla. Nic se tím nepokazí.
Evča
nemůže se povést
(anna, 16. 9. 2007 10:46)milé kočky ta vaše bábovka by mohla být fajn,ale mám dojem,že jí chybí nějaký tuk.Zkusím upéci a pak dám vědět.
druhý pokus
(Iva, 24. 2. 2007 11:55)Tak holky, právě dělám druhý pokus. Asi to bude tím sněhem, sice jsem ho dala nakonec, ale neměla jsem ho moc tuhý a opravdu zamíchala jak šlehačem, tím se to asi pokazilo. Dám vám vědět jak jsem dopadla. Díky za rady
Jo a ještě
(Lucka, 24. 2. 2007 10:36)Ještě mě napadla jedna věc - ten sníh z bílků se vmíchává úplně nakonec a opravdu opatrně a jemně. Jednou jsem ho tam přihodila a rozjezdila šlehačem a tím jsem to zkazila.
já jen vím
(Lucka, 24. 2. 2007 10:31)Já jen vím o tom, že se s ní nesmí nikde ťuknout - jak už radila Evča a otázka velikosti forem mě nikdy nenapadla - já mám skleňákovou, až budu mít chvilku, tak můžu nějak poměřit - ale podle tohoto receptíku jsem to měla akorát.
Evča radí toto:
(Lucka, 24. 2. 2007 10:28)
Ta bábovka je víc mokrá, než normální, trošku se může dole zdrcnout, to na chuti neubere, když se dá víc prdopeče, tak je kypřejší, ale to z toho hodně cítit a to já nerada.
Když se vyndá z trouby, tak s ní nesmí hned fláknout o kredenc, ale jemně položit jako miminko a chvilku nechat, než jí vyklopí.
Já mám černou teskomáckou teflonovou formu (vymazávám jí normálně).
Když dělám bábovku olejovou, tak ze 4 vajec mám plnou formu. Naši mají litěnou obr a mají předpis ze 6 vajec a to já přeteču.
poraďte
(Iva, 23. 2. 2007 19:53)Ahoj, tak jsem také zkusila a zdrcla se mi. Mě se teda ještě nepovedla žádná bábovka, něco dělám asi špatně. Těsto vyjde na klasickou velkou formu nebo menší?
Povedla se
(Lucka, 20. 2. 2007 20:14)Dnes jsem ji upekla s pomocí Barušky, teď se tam krčí na talíři dva poslední kousky, zařvala teda rychle :-D
:-)
(Evča, 13. 2. 2007 20:13)Ahoj Luci, jsem ráda, že jsem ti helfla. Já to peču normálně od oka, ale dneska jsem si dala záležet, abych ty suroviny poměřila a mohla to napsat. Bábovička se moc povedla.
Chystám se
(Lucka, 13. 2. 2007 19:33)
Chystám se už několik týdnů že vyzpovídám kamarádku z tohoto receptíku abych ho mohla sama vyzkoušet a popřípadě napsat na mamky-receptíky, protože mi tato bábovka u ní pokaždé moc chutná.
Tak díky Evi, mám to dřív...
a bez práce ;-)
rád vařím
(Mirek, 9. 3. 2011 13:58)