Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvarohová bábovka

13. 2. 2007

Obrazek

Potřebujeme:

Vymazanou a vysypanou formu na bábovku,

troubu předehátou na 190 st.

těsto:

4 vajíčka - bílky, žloutky zvlášť

1 tvaroh měkký polotučný

3/4 hrnku cukru s 1 vanilkovým a citronovou kůrou

půl hrnku pol. mouky

trošku prdopeče

špetka soli

rozinky

- ušlehat bílky a dát je stranou

- žloutky ušlehat a cukry a kůrou a tvarohem

- přidat mouku a prdopeč (lžičku)

- zamíchat

- přidat rozinky

- opatrně vmíchat sníh z bílků

- nandat do formy a dát do trouby a péci až bude hořejšek hnědý a těsto se nebude lepit na vpíchnutou špejli

Evča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

rád vařím

(Mirek, 9. 3. 2011 13:58)

zdravím vás děvčata, velice rád vařím a podle vašich receptíčků to jede jako pomásle.Jsou výborné,nemáte tam něco se skopovým masem. moc děkuji Mirek

Tuk do bábovky

(Evča-admin, 17. 9. 2007 11:37)

Ahojky,
já tam žádný tuk nedávám a je to moc dobré, ale jestli jste zvyklí, tak můžeš dát tučný tvaroh nebo kousek změklého másla. Nic se tím nepokazí.
Evča

nemůže se povést

(anna, 16. 9. 2007 10:46)

milé kočky ta vaše bábovka by mohla být fajn,ale mám dojem,že jí chybí nějaký tuk.Zkusím upéci a pak dám vědět.

druhý pokus

(Iva, 24. 2. 2007 11:55)

Tak holky, právě dělám druhý pokus. Asi to bude tím sněhem, sice jsem ho dala nakonec, ale neměla jsem ho moc tuhý a opravdu zamíchala jak šlehačem, tím se to asi pokazilo. Dám vám vědět jak jsem dopadla. Díky za rady

Jo a ještě

(Lucka, 24. 2. 2007 10:36)

Ještě mě napadla jedna věc - ten sníh z bílků se vmíchává úplně nakonec a opravdu opatrně a jemně. Jednou jsem ho tam přihodila a rozjezdila šlehačem a tím jsem to zkazila.

já jen vím

(Lucka, 24. 2. 2007 10:31)

Já jen vím o tom, že se s ní nesmí nikde ťuknout - jak už radila Evča a otázka velikosti forem mě nikdy nenapadla - já mám skleňákovou, až budu mít chvilku, tak můžu nějak poměřit - ale podle tohoto receptíku jsem to měla akorát.

Evča radí toto:

(Lucka, 24. 2. 2007 10:28)

Ta bábovka je víc mokrá, než normální, trošku se může dole zdrcnout, to na chuti neubere, když se dá víc prdopeče, tak je kypřejší, ale to z toho hodně cítit a to já nerada.
Když se vyndá z trouby, tak s ní nesmí hned fláknout o kredenc, ale jemně položit jako miminko a chvilku nechat, než jí vyklopí.
Já mám černou teskomáckou teflonovou formu (vymazávám jí normálně).
Když dělám bábovku olejovou, tak ze 4 vajec mám plnou formu. Naši mají litěnou obr a mají předpis ze 6 vajec a to já přeteču.

poraďte

(Iva, 23. 2. 2007 19:53)

Ahoj, tak jsem také zkusila a zdrcla se mi. Mě se teda ještě nepovedla žádná bábovka, něco dělám asi špatně. Těsto vyjde na klasickou velkou formu nebo menší?

Povedla se

(Lucka, 20. 2. 2007 20:14)

Dnes jsem ji upekla s pomocí Barušky, teď se tam krčí na talíři dva poslední kousky, zařvala teda rychle :-D

:-)

(Evča, 13. 2. 2007 20:13)

Ahoj Luci, jsem ráda, že jsem ti helfla. Já to peču normálně od oka, ale dneska jsem si dala záležet, abych ty suroviny poměřila a mohla to napsat. Bábovička se moc povedla.

Chystám se

(Lucka, 13. 2. 2007 19:33)

Chystám se už několik týdnů že vyzpovídám kamarádku z tohoto receptíku abych ho mohla sama vyzkoušet a popřípadě napsat na mamky-receptíky, protože mi tato bábovka u ní pokaždé moc chutná.
Tak díky Evi, mám to dřív...
a bez práce ;-)

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA