Rafaelo řezy
Prý dobrý, levný, rychlý recept
Suroviny:
těsto:
1 hrnek moučkového cukru,
2 celá vejce,
1 hrnek mléka,
2 hrnky polohrubé mouky,
1/2 hrnku oleje,
1 prášek do pečiva
posyp:
1 hrnek kokosu
1/2 hrnku moučkového cukru
po upečení:
1 smetana ke šlehání
postup:
Všechny suroviny na těsto smícháme, těsto vylejeme na plech (vymazaný a vysypaný) a posypeme směsí - 1 hrnek kokosu a 1/2 hrnku cukru moučka, upečeme do růžova. Ještě teplou buchtu polijeme 1 šlehackou (ano, 1 celá 250 ml neušlehaná šlehačka, hezky rovnoměrně ... :o))
Komentáře
Přehled komentářů
mně se jen tak něco nepovede. Nejlepší na této buchtě je to, že se prostě nedá skazit, miluju jí :-)
Rafíík
(Makkynka, 1. 7. 2009 19:17)
Ahujky ...
tuto buchtu děláme už dlouho a je výbormá poprvé jsem jí dělala sama mi bylo 13 ....a bála jsem se že se mi nepoovede a nakonec to dopadlo na vábornou .... všem chutnala protože byla oddemě
Tyhle
(babča, 15. 6. 2009 12:19)řezy se dají polít i obyčejným mlékem / mám vyzkoušeno / a já přidávám do mléka rum !
Rafaelo bez kokosu
(Martina, 17. 3. 2009 10:39)Ahojky,tak tahle buchta nemá chybu.Je opravdu vynikající,ale protože jediná já z rodiny nepapám kokos,použila jsem místo něj ořechy.SUPER SUPER SUPER.Díky
pro Le_mon
(Lucka (admin), 1. 6. 2008 8:25)
Ahoj holky.
To jsem ráda, že chutnala.
Jestli můžete ořechy, zkuste ještě buchtu orgasmus - ta je taky super.
Lucka
Mnaam...
(Le_mon, 31. 5. 2008 20:42)Dneska u mě byla kamoška, je nám šestnáct, naši byli pryč, vraceli se až večer, tak ií když normálně vaříme a semtam pečeme, chtěly sme upíct něco něco rychlýho, relativně jednoduchýho a nenáročnýho na suroviny a hlavně mňamovního... a našly jsme Rafaelo, kde je kokos, takže to bylo hnedka jasný =oD nasmály sme se u toho, akorát jsem recept čerpala jinde, takže jsem nečetla komentář o oříškách =o) ale napadlo nás dát sekaný lískový oříšky přímo do těsta a nakonec jsme to ještě polily čokoládovou polevou a podáváme se šlehačkou =oP než přijeli naši, půlku buchty jsme (i za pomoci mýho bráchy) snědly a naši si ji taky pochvalovali... kamoška si hnedka vzala recept a určitě ji budeme dělat častěj =o)
Rafaelo
(Zdena, 25. 4. 2008 22:21)Dnes sem pekla a je to fakt velká mňamka, a příště zkusím také ty ořechy, doufám že zítra bude návštěva mlaskat,ty šlehačky sem nalila 2 12% vkelímku od Kunín značky a je to moc dobré, parádně se fsákly...už se těším až ji budu dělat příště..pa.
zkoušely jste...
(Lucka (admin), 10. 2. 2008 19:54)
Vladko a žofčo.
díky za chválu.
Napište, až zkusíte obměnu co tu níže radila Monča - s ořechama.
Chystám se na ni taky - už po x-té :-)
Lucka
skvělá!!
(žofča, 6. 2. 2008 17:41)Je to super receptík, je to rychlé, levné a hlavně móóc dobré. Zrovna teď ji jdu dělat:-) Jednou jsem jí pekla a zapoměla jsem si koupit smetanu, tak jsem jí tam nedala a bylo to taky moc dobré, trochu sušší a křehčí, ale super i tak:-)
Sončo, asi mě budeš mít na svědomí :-)
(Lucka (admin), 12. 11. 2007 20:38)
Sončo,
díky tvýmu komentíku (každý nový komentík k čemukoliv nám chodí na mamkovský mejlík) jsem si připomněla jak je tato buchta dobrá...
Na to, že jsem se právě vrátila z aerobiku a říkám si jak jsem si krásně zacvičila, že si sednu a zkontroluju mejlíky a komentíky...
- to je dost o silný vůli, abych zítra po práci neběžela hned píct buchtu rafaelo (suroviny by tu byly)
Tak na mě myslete, ať odolám ;-)
L.
Super!!!
(Sonča, 12. 11. 2007 10:41)Musím uznat, že tento recept je opravdu skvělý..rychlý, dobrý a hlavně úplně jednoduchý..Všem nám moc chutnal...
rafaelo
(monika, 28. 9. 2007 9:47)Lze místo kokosu dát i mleté ořechy,chutná taky výborně.
rychlovka
(Míša, 25. 7. 2007 11:56)tak teď jsem buchtu dodělala a jsem fakt zvědavá jak bude chutnat. Zatím voní nádherně. nechám ji chvíli vychladnout a pak u kafíčka ji prubnu. Tak zatím pa holky a dobrou chuť.
:o))
(Lucek, 24. 3. 2007 21:04)Holky tak buchta je opravdu suprova,moc nam vsem chutnala.Mas pravdu Luci,ze je hodne vysoka,tak priste ji zkusim udelam na vesti plech.Tak pa a diky za receptik Lucek :o))
To je-můžu potvrdit
(Lucka, 20. 2. 2007 20:22)
akorát mám pocit, že jsem měla hodně silnou tu piškotovou vrstvu, že by mohla být tak poloviční.
Jo a manžel s dětma měli tendence jíst jen ten vršek a buchtu pak nechat mamce ke kafi :-) ale ubránila jsem se.
Dobrůtka.
(Marie, 20. 2. 2007 19:00)Ahoj Lucko, musím ti napsat, že tento recept znám a dělám. Je to moc dobrá pochoutka, hlavně rychlá.
Luxusní
(Kaťuša, 24. 3. 2013 19:39)