Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maskovací koláč

11. 5. 2007

ObrazekJe to originál. Včera jsem vařila stylem, co mi přišlo pod ruku smíchám s tím, co přinesla Vendy ze špajzu... a ono to je velmi chutné :-))

A už je zase jenom kousek, který povalím vyfotit, až to dopíšu.

Tak pokud si ještě vzpomenu, co jsem to tam vlastně všechno dala...

Do mísy nasypeme:

2,5 hrnku polohrubé mouky

1 hrnek cukru

1 prdopeč

2 velké lžíce kakaa (ne Granko)

1 lžíci skořice

- zamícháme

- přidáme:

3 vajíčka

necelý hrnek oleje

hrnek ( a možná i o něco víc) mléka

- zamíchat

- dát péci na vymazaný vysypaný plech do trouby - cca 20 min. při 190 st. Chce to hlídat, jak je to těsto hnědý, tak to klame.

Mezitím si uvaříme krém

ze 2 vanilkových pudinků a 3/4 l mléka s cukrem.

Ten natřeme na teplý koláč.

Na pudink namažeme 2 kysané smetany, lehce oslazené.

(Doporučuji smetánku trošku naředit mlékem, a pak dělat pupíky po celé ploše koláče a až nakonec lehce lžící pospojovat. Jak je ta kysánka studená, tak pudink pěkně zpevní)

Nakonec si rozpustíme jednu mléčnou čokoládovou polevu v pytlíčku a tou "počmáráme" koláč a zase lžíci lehce roztaháme.

Dáme na noc do ledničky.

Čokoládka bude krásně křupat a těsto nasákne vlhkost z pudinku a kysánky a nebude to žádná dusivka.

Podle toho, jak rychle zmizel, bude určitě chutnat i vám.

Evča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

díky

(díky, 3. 10. 2009 15:39)

dělala jsem buchtu a byla výborná.

Děkuji :-)

(Evča-admin, 25. 7. 2007 14:29)

Ahojky, mám velikou radost, že vám koláč chutnal.
Já jej dělala na plech klasické velikosti.
Kysánku kupuji v Plusu, ta jejich je pěkně tuhá.

dobroutka

(Míša, 25. 7. 2007 12:00)

Tak tuhle buchtu jsem upekla k narozeninám manželovi a moc mu chutnala i ostatním přátelům. Akorád ji příště udělám na větší plech, byla dost vysoká a nejlepší na tom byly ty pupíky který mi nešly, protože jsem měla hrozně řídkou smetanu.

koláč

(jana.gardianova@seznam.cz, 22. 5. 2007 12:35)

pro všechny pečící

(Lua, 16. 5. 2007 20:55)

Tahle buchta je vynikající, takže jí určitě vyzkoušejte. Přesně jak píše Evča - žádná dusivka. Dobrou chuť

Děkuji :-)

(Evča-admin, 15. 5. 2007 19:35)

Ahojky Lucí,
au au kotník. Mám taky jednu bolavou zkušenost. Nesádrovali. Stáhli do elasťáku a nechali mě žít. Bolelo to 4 dny. Přeji ti totéž nebo lepší.
A k buchtě :-)
Mě ji extra pochválila i tchyně!!! Prý ta čoko nahoře ve spojení s kysánkou a pudinkem je vynikající. To potěší.
Hezky si oslaď život, ať se i mimísek v bříšku poměje.
Posílám pohlazení na bříško i nožičku a pusu Domímu.

čeká v lednici :-)

(Lua, 15. 5. 2007 19:23)

Tak jsem právě udělala tuhle buchtu "co dům dal" a vypadá mooooc dobře. Chladí se v lednici, ale myslím, že do zítra to nevydržím. Určitě pokrojím už večer. Udělala jsem si jí jako náplast na bolest, protože jsem sebou odpoledne venku sekla a kotník to asi moc nepřežil. Sice už mi ten velký otok splasknul, ale okolo vnějšího kotníku je to pořád nateklý. Ale chodím a už to tolik nebolí. Uvidíme co to udělá do rána, jinak budu muset naklusat k doktorovi. Představa nohy v gibsu, do toho břicho a Domča, mě děsí. Tak díky za mňamku a dám vědět jaká je. Lucka

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA