Jdi na obsah Jdi na menu
 


Babiččiny hraběnčiny řezy

13. 5. 2007

Potřebujeme:Obrazek

40 dkg pol. mouky

5 dkg cukru

4 žloutky

1 Hera

- vypracujeme těsto

- 1/4 dáme do ledničky

- zbytek na vymazaný plech

- postrouháme jablky (oloupanými)

- posypeme rybízem (čerstvým, mraženým)

- posypeme vanilkovým cukrem

- nesladit

- 4 bílky šleháme, když jsou polotuhé přidáme postupně

20 dkg moučkového cukru a došleháme dotuha

(ne nad párou)

- dáme na plech

- navrch postrouháme (na hrubém struhadle) zbytek těsta

Upečeme dozlatova (dle trouby při cca 180 st.)

Až seženu (nebo dozraje) rybíz, tak hned peču.

Evča

PS: Lidičky, je to mňááááuuu fakt k sežrání Obrazek

Taky jsem kousek ochutnal!

(To je Aťák - náš "malý" kocourek)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nářez

(Matˇa, 21. 8. 2007 18:03)

Také to doma peču.Mám doma spoustu hladovejch krků.
Tato bašta málokdy stihne vychladnout.Matˇa

.)))

(Terka, 16. 5. 2007 8:04)

Evi Aták nám to názorně předvedl vid.)))))))))))
Pěkně mu to křtáníček stáhlo,mnam,mnam.¨

Tinuška mi tu říká čemu se směju,tak jí říkám koukám tady na kočičku a ona na to-Néé to je pejsek.:))))))

Tak že macíka zdravíme:))

Děkujeme!!!

(Evča-admin, 15. 5. 2007 20:09)

Terko,
to si piš, že maj říz :-) Kousek je slaďoučký a hned vedle ti to stáhne tlamičku. Je to přesně ono.

Děkujeme za recept. Vyzkouším.

:))

(terka, 15. 5. 2007 20:04)

Jo,jo tyhle řezíky jsou fakt mnamka a ten rybízek tomu dá určitě ještě pravej říz:))

Taky mám jednu dobrůtku a je to rychlovka:))

Perník-neperník-

3 hrnky pol.mouky
1 hrnek cukru
1 sklenka oleje
2 vejce
2 hrnky mléka/dávám trošku mín/
1 prášek do perníku
1 skořicový cukr
2 velké lžíce nugety
2 velké lžíce kakaa

Tak a tohle všechno rozmícháte v míse a dáte péct.
Po vychladnutí polejeme čok.polevou a ještě když je horká tak posypeme kokosem aby se vpil do polevy.Je to moc dobrý a rychlý.

Pro PetraKR-i pro ostatní

(Lucka (admin), 15. 5. 2007 8:21)

Jo, jo, jo, já to věděla, že LÁSKA PROCHÁZÍ ŽALUDKEM!!!
To je vlastně dobrá hláška a připomínka k Evčinýmu článku na mamkách o pořekadlech ;-) Ale sem se hodí více.
L.

jo jo jo!!!

(PetraKR, 14. 5. 2007 23:45)

My ho taky pečem! Ne teda z rybízu, ten je v naší rodině poněkud neoblíbenou komoditou, ale pouze z jablíček. Já to sypu skořicí a navrch nahážu pár nalámaných ořechů, a to je potom mňáááám. Já tu buchtu často a ráda peču, protože můj manža ji miluje a potažmo miluje i mne za to, že ji peču a dává mi najevo svůj neutuchající obdiv a připadáme si pak jako správná hraběcí rodinka. Tak pečení 3x zdar!!!

je to opravdu mňamka

(Ivetulina, 13. 5. 2007 21:58)

Musím dát Evče za pravdu, že tyto řezy jsou mňamkový,jdou rovnou do ledvin, jak říká náš taťka. Většinou je teda děláme z jablek, ale už jsme je dělali i z toho rybízu. Iveta

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA