Jdi na obsah Jdi na menu
 


Andělské ouško

6. 5. 2007

Potřebujeme:

5 vajec

160 g moučkového cukru

160 g pol. mouky

1 vanilkový cukr

citronová kůra

1 dcl vařící vody

Na náplň:

1 vanilkový pudink uvařený v půl litru mléka s 3 lžícemi cukru, dále 250 ml čerstvé šlehačky, 250 g jahod a 3 lžíce cukru

Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.

Bílky šleháme, a když nám začnou tuhnout, přidáme polovinu cukru a došleháme do tuha.

Žloutky ušlehámeme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do pěny, pak přilijeme vařící vodu a pomalu rozšleháme. Horkou vodou směs krásně zhoustne a zvětší objem. Nakonec přisypáváme moku a opatrně šleháme (pro jistotu můžeme dát i trošku prášku do pečiva).

Do těsta vmícháme ušlehané bílky s cukrem.

Pečeme na plechu s papírem na pečení - při 200 st. asi 15 minut (podle trouby).

Po upečení necháme trochu vychladnout a sejmeme papír.

Piškotový plát potřeme náplní, kterou připravíme tak, že do vychladlého pudinku přidáme hustě ušlehanou šlehačku, opatrně promícháme a nakonec do krému přijdou najemno nakrájené jahůdky s cukrem.

Pomazaný piškot volně zarolujeme, aby vyniklo "žluté ouško".

Moučník by se měl podávat chlazený.

Evča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA